Transport gratuit
Pentru comenzi mai mari de 200 Lei
Orice comanda plasata iti aduce un voucher cadou!

HIDRATAREA

07
iunie

Știi bine că hidratarea este importantă și că cei doi litri de apă pe zi sunt esențiali pentru organismul tău.
Dar ce altceva poți bea, astfel încât să îi oferi corpului cele mai bune surse de vitamine?

CEAIURI

Și nu va propun orice ceai, ci de cel de macese.
Ceaiul de macese este un vitaminizant ce sprijina in mod special sistemul imunitar.  Daca am lua ca etalon
pentru continutul de vitamina C fructele precum lamaile sau grepfrutul, trebuie sa stii ca macesele au de
50 de ori mai multa vitamina C. In comparatie cu merele, ele contin de 200 de ori mai multa vitamina C,
acesta fiind si motivul pentru care este recomandat in curele pentru imunizare. Aceasta vitamina
nu are rol doar in imunizarea organizmului, ci si in procesele metabolice fundamentale precum reactia
de oxido-reducere si respiratia celulara. Macesele ajuta la cresterea rezistentei capilarelor sanguine,
avand si proprietati astringente, diuretice, antidiareice, stimuleaza pofta de mancare si sprijina digestia.
Ceaiul din fructe de macese este indicat si celor aflati in convalescenta, pentru efectele sale tonice si stimulante generale.
Aceste beneficii il recomanda si ca un aliat de nadejde al persoanelor care sufera de oboseala.
El poate fi de ajutor si in cazul unor afectiuni vasculare, deoarece constribuie la mentinerea elasticitatii vaselor de sange,
fiind considerat o bautura care are capacitatea de a preveni infarctul miocardic, cat si angina pectorala.
Merita mentionat si efectul sau benefic in cazul persoanelor care sufera de tensiune arteriala ridicata,
fiind deja cunoscut faptul ca ceaiul de macese scade tensiunea. Acest ceai poate inlocui calmantele,
fiind de folos in tratarea migrenelor, a insomniilor si a starilor de nervozitate.
Este recomandat si celor care sufera de afectiuni ale ficatului, deoarece mareste secretia de bila. Crizele de ficat si
de colici biliare pot fi calmate cu ajutorul acestui ceai. Este unul dintre cele mai populare remedii naturise si ajuta inclusiv
la eliminarea pietrelor de la rinichi, pentru ca ceaiul de maceste este si diuretic. Acest efect il recomanda si in tratarea
infectiilor de tract urinar si a cistitelor.
In acelasi timp, un tratament cu ceai de macese este recomandat si in caz de constipatie, cat si pentru hemoroizi.
Ceaiul de macese are si benefici cosmetice, avand efecte miraculoase pentru ten. Este suficient sa-ti tamponezi tenul
cu ceai de macese in fiecare seara pentru a scapa de acnee, dar si pentru a-ti hidrata tenul.
Mentionam beneficiile lui pentru silueta, cat si pentru a elimina inestetica gusa, deoarece stimuleaza arderea de calorii.
Consumul de ceai de macese te ajuta sa slabesti, motiv pentru care cei care incearca sa scape de kilograme in plus
urmeaza adesea o cura cu ceai de macese, din care consuma 1-2 cani in fiecare zi.
Pentru efecte mai rapide, el poate fi combinat cu ceai de ghimbir.

!!!! Dupa ce ai vazut la ce este bun ceaiul de macese, ai putea fi tentat sa il consumi de cateva ori pe zi, insa,
ca orice alt fruct, si macesele au unele contraindicatii. Medicii atrag atentia ca nu trebuie consumate in exces,
mai ales daca se consuma si semintele. Acestea au peri care pot provoca iritatii pe esofag, iar unul dintre
substantele continute este cianida, care este toxica pentru organism.Fara seminte, ele au efecte adverse
insesizabile si care apar doar daca se consuma cantitati foarte mari.

SUCURI NATURALE

Suc de țelină
33%. Acesta este procentul din doza zilnică recomandată de vitamina K pe care ți-o asigură o țelină.
În plus, tot ea te ajută să scapi de durerile de articulații, care pot apărea în urma antrenamentelor prea intense.
Transform-o în suc și va fi începutul perfect pentru zilele tale.

Suc de roșii
Un pahar de suc de roșii consumat zilnic reduce anxietatea, redă energia și diminuează simptomele
premergătoare menopauzei – aceasta este concluzia unui studiu publicat în Nutrition Journal.
Profită că suntem în plus sezon și consumă roșiile sub diverse forme, mai ales într-un un cocktail savuros
– trebuie doar să le pasezi, să le adaugi puțin piper și preparatul e gata.