Transport gratuit in RO
Pentru comenzi mai mari de 250 Lei
Transport gratuit in RO
Pentru comenzi mai mari de 250 Lei

Proteoglicani - un esential pentru o piele perfecta!

20
iulie

Ce sunt proteoglicanii
Ati auzi de proteoglicani? Stiti ce sunt?
Se pare ca proteoglicanii au devenit un "must have" pentru multi pasionati de ingrijirea tenului. Azi vom afla ce sunt, cum actioneaza asupra pielii si ce beneficii aduc acestia pielii noastre.Ce sunt proteoglicanii?

Proteoglicanii sunt proteine care se gasesc in mod natural in dermul pielii. Pe masura ce imbatranim, pierdem din ei, impreuna cu acidul hialuronic si colagenul.

Proteoglicanii se gasesc in spatiul dintre celulele dermei noastre, o componenta cunoscuta sub numele de matricea extracelulara. Aceasta matrice actioneaza precum un adeziv, deoarece tine impreuna toate celulele. Tot aceasta matrice ajuta si la protejearea celulelor fata de fortele exterioare si a substantelor chimice care ar putea sa le deterioreze. Asadar, acesti proteoglicani se comporta ca un burete la nivelul acestei matrice - umplu spatiul si absoarbe apa.Proteoglicani sunt perfecti pentru pielea uscata sau dezhidratata. Pe masura ce acumuleaza apa in structura lor, ei ofera pielii hidratare si fermitate. Totodata, stimuleaza formarea fibrelor de colagen, ceea ce intarzie imbatranirea.De unde sunt extrasi proteoglicanii?

Este foarte dificil ca proteoglicanul sa fie extras, el ajunge sa coste pana la 300.000 de dolari pe gram. Dar, un proteoglican Fracola este extras din cartilajul nazal al unui peste somn din Hokkaido, Japonia.Care sunt benefifiile proteoglicanilor?

- Au efect antioxidant, oferind fermitate pielii.

- Sunt ideali pentru pielea uscata sau pielea expusa la razele soarelui.

- Hidrateaza in profunzime.

- Patrund si ofera substante nutriitive matricei extracelulare a pielii.

- Previn imbatranirea.

- Au un efect reparator asupra dermei.

- Stimuleaza productia de colagen.Tu ai incercat produse de skin care cu proteoglicani?Noi recomandam urmatoarele produse:


1. Fiole hidratante cu proteoglicani si vitamina C Proteos Hydra Plus Martiderm

 

2. Fiole Photo-Age

 

3. Crema fluida cu protectie solara SPF 50 Proteos Screen Martiderm 

 

4. Fiole antirid Skin Complex Martiderm

 

5. Balsamul de buze cu acid hialuronic si proteoglicani Lip Supreme Balm Martiderm


Va asteptam pe conturile noastre de Facebook si Instagram cu ce parere aveti despre proteoglicani, daca sunteti interesati sa incercati (sau nu) vreun produs care contine acest ingredient!