Transport gratuit in RO
Pentru comenzi mai mari de 250 Lei
Transport gratuit in RO
Pentru comenzi mai mari de 250 Lei

Pete pigmentare? Scapa de ele in aceasta vara!

29
iulie

 Cum apar petele pigmentare


Astepti cateva luni bune ca sa vina vara, sa te bucuri de soare si de zilele lungi, dar astepti si mai mult dupa petele pigmentare ca sa se estompeze dupa toata distractia din acest minunat anotimp... Problemele tenului provocate de soare se agraveaza in aceasta perioada a anului si pot avea efecte de lunga durata. De aceea, ideal ar fi sa le prevenim sau sa le ingrijim ca sa dispara cat mai curand de pe tenul nostru!


De ce apar petele pigmentare?

Culoarea pielii este determinata de expunerea la soare si de celulele care produc melanina. Melanina este un pigment natural care protejeaza pielea de razele UV. Ce se intampla cand acest pigment nu mai functioneaza corect? Practic, doua lucruri se pot intampla:

1. Hiperpigmentarea: pe piele apar pete inchise la culoare, de obicei in zonele cele mai expuse la soare, precum: fata, umerii si decolteul.
2. Depigmentare: apar pete albe pe piele, din cauza supraexpunerii la soare - care provoaca o pierdere de melanina din celule. De obicei petele respective apar pe corp, rar pe ten.

De asemenea, soarele poate intensifica melasma. Melasma este o decolorare maro care apare pe gat, ten sau decolteu si afecteaza in special femeile, mai ales in timpul sarcinii si a menopauzei.

Cum pot preveni petele pigmentare?

Radiatiile ultraviolete sunt principalele vinovate ale leziunilor pielii de acest gen. Modificarea productiei de melanina determina aparitia petelor pigmentare sau le intensifica pe cele deja existente.

Pentru a preveni aceste pete, Martiderm a creat o gama dedicata pentru combaterea hiperpigmentarii pielii. Impiedica formarea de noi pete, dar si le estompeaza pe cele deja existente. Cu ingrediente special alese, precum: acidul kojic, vitamina C, niacinamidele, acizi alpha hidroxi, acid tranexamic, hexilresorcinolul, acidul fitic, extractul de margareta - gama Pigment Zero DSP Martiderm a luat forma.

Nu va speriati de termenul "acid", fiecare ingredient este menit sa protejeze pielea si sa o ajute sa-si refaca celulele, nu sa agreseze tenul.

Cine este predispus la hiperpigmentare?

Toti suntem predispusi! Pentru ca la sfarsitul zilei, indiferent de tipul de piele, cu totii suntem vulnerabili la radiatiile ultraviolete si la mediul inconjurator. Din acest motiv, trebuie sa ajutam la regenerarea pielii! Cu o rutina pusa la punct, cu produse de calitate si cu un minim de atentie, atunci cand iesim in soare - pielea nu va mai fi agresata.

Preventia este mai buna decat vindecarea!

Stiti deja asta! Dar trebuie sa ne amintim atunci cand vorbim despre efectele soarelui asupra tenului, si cum sa ne ferim:

- Protectie solara cu SPF ridicat
- Nu va expuneti direct la soare
- Folositi palarii, sepci, umbrele pentru a va proteja.
- Construiti o rutina de ingrijire a tenului, special pentru problema pe care o aveti.


Aveti grija de voi!