Transport gratuit in RO
Pentru comenzi mai mari de 250 Lei
Transport gratuit in RO
Pentru comenzi mai mari de 250 Lei

Bratarile contra tantarilor sau solutiile repelente de insecte?

06
august
Cum ne protejam de tantari?

Vara...un anotimp atat de frumos, unde se creeaza cele mai frumoase amintiri si cele mai tari concedii! Dar orice lucru frumos, vine la pachet cu unul uratel - in cazul de fata fiind - TANTARII! Te plimbi pe faleza acompaniat de prieteni sau iubit/a, dar si de tantari. Te duci la peste? Stai linistit, nu esti niciodata singur pe balta! Prietenii inaripiati sunt pregatiti sa te prinda in "carligul" lor! Sa nu uitam muntele...in toata verdeata aia, cati tantari sunt ascunsi?! Nu-i nimic, stiinta s-a dezvoltat in asa fel incat sa ne ofere protectia contra micutilor mostri insetati de sange. Dar care este cea mai eficienta si mai buna?

Ingrediente naturale sau ingrediente chimice pentru produselor contra tantarilor?

Tantarii sunt ademeniti de mirosuri, de dioxidul de carbon expirat si de substantele chimice de pe pielea noastra. De aceea, unii oameni sunt muscati de tantari mai des decat altii.

Cand pe pielea noastra exista un repelent (sau produs contra tantarilor), tantarii nu agreeaza mirosul si devin derutati sau chiar isi pierd pofta de sange, continandu-si cautarea de noi victime.

Dar care sunt cele mai indicate solutii sau spray-uri repelente, ce sa contina ele pentru a ne proteja de insecte? Sunt cateva ingrediente eficiente care sunt recomandate in aceasta "lupta acerba":

1. DEET, sau diethyltoluamide - este un ingredient des intalnit in repelente. Este un ulei usor galben destinat pentru aplicarea pe piele. Initial a fost dezvoltat pentru armata, pentru a proteja soldatii de insecte. DEET nu s-a dovedit a fi cangerigen, desi unii oameni au acuzat a fi suferit de eruptii cutanate.

2. Picaridina - este un produs chimic extras din plantele de piper negru. Nu ucide insectele, doar blocheaza mirosul nostru natural pentru a nu le mai atrage. In concentratii mari, picaridina poate irita pielea.

3. IR3535 este ingredientul din repelent folosit in Europa de mai bine de 20 de ani. Nu s-au inregistrat efecte adverse asupra pielii oamenilor, dar s-a dovedit a fi eficient contra tantarilor, capuselor, paduchilor si mustelor.

4. Uleiul de lamaie de eucalipt este un pesticid obtinut din planta cu acelasi nume. Tantarii nu agreeaza mirosurile puternice, de aceea insectele nu musca. Un efect secundar al acestui ingredient este iritarea ochilor.

5. Citronella, menta, lamaia, lavanda - sunt, la fel, menite doar sa respinga tantarii sau alte insecte care pisca, dar pentru scurt timp, dovedindu-se a fi chiar ineficiente.

Bratari contra tantarilor sau solutie repelenta?

Repelentii de insecte care contin DEER sau picaridina ofera cea mai buna protectie. Da stim, suna toxic, dar nu este asa. Concentratiile sunt mici dar eficiente contra tantarilor sau altor insecte care ciupesc. Un studiu arata ca solutiile si spray-urile sunt mult mai eficiente, deoarece acopera intreaga piele.

Dar unele solutii si spray-uri nu au adesea cel mai placut miros, iar in combinatie cu transpiratie, devine, pe alocuri, lipicios. Asadar, din aceasta cauza, antreprenorii au inceput sa produca benzi pentru incheieturi sau plasturi contra tantarilor.

Oricat de practice sunt bratarile, acestea vor fi eficiente doar pentru o perioada scurta de timp, deoarece ca sa previi muscaturile de tantari ai nevoie de acoperirea completa a pielii. Eventualele lacune de piele neprotejata sunt "unde verzi" pentru micii mosntruleti insetati de sange.

ASADAR:

S-a demonstrat ca cele mai eficiente sunt solutiile care acopera intreaga suprafata de piele si care contin ingrediente chimice (DEET, picardina, ulei de lamaie de eucalipt).

Produsele cu formule care contin ingrediente pe baza de plante (de exemplu: uleiul de arbore de ceai, citronella sau uleiul de menta) vor oferi o protectie moderata, asta daca aplicati cat mai frecvent solutiile respective.

Bratarile ofera protectie de scurta durata, in jur de 2h.

Prin urmare, daca aveti de rezolvat o treaba rapida, puetti folosi bratara sau solutiile pe baza de ingrediente naturale - iar daca aveti o treaba care necesita timp, investitit intr-o solutie repelenta sau spray.


Sfatul farmacistului Medimfarm

"Alegeti un produs cu ingrediente chimice, dar testat dermatologic. Sunt cele mai eficiente si sigure pentru piele!" (Farmacia din Sinaia)

"Produsele naturale sunt acolo pentru persoanele care nu doresc sub nici o forma sa foloseasca solutii cu ingrediente de sinteza, dar nu au eficienta dorita." (Farmacia din Constanta)